fredag 23. juli 2010

En aldrende herremann

Dette er historien om Sveinung. Sveinung har etter hvert oppnådd en respektabel alder. 7 år eldre enn kona si Katrine, noe som slett ikke er uvanlig. Vi menn har jo en tendens til å øke vår status med alderen. Flere år på baken, mer erfaring, mer ressurser. Livserfaring. Damene pleier å gå etter slikt. Bevisst eller ubevisst – ikke vet jeg. Har selv en kone som er noen år yngre enn meg selv.

25 år har Sveinung blitt nå. Født i 1985 – midt i verste jappetida. Kona Katrine er 18. Ikke så gammelt synes du? Imponerende spør du meg. Han har nok sett og opplevd mye Sveinung, sett Edøya og Kuli fått veg og blitt landfast med Smøla, sett vindmøllene bli reist. Allerede rukket å bli far flere ganger. Sikkert bestefar også, kanskje til og med oldefar. Gjort jobben sin. For det er jo det det hele i bunn og grunn dreier seg om, sørge for at det kommer noen etter seg.

De lever et røft liv disse havørnene ute i skjærgården. For Sveinung er jo selvfølgelig en havørn. Han har tilhold på en av holmene i skjærgården rundt Smøla, glad i sei er han også. Kommer oss i møte når vi kommer med godsakene. Stupevillig som få. Gærningen som Terje Sylte kalte han.

Har du lyst å oppleve Sveinung? Ta kontakt med oss da vel!

Espen

2 kommentarer:

 1. Hei Espen. Det er utrolig artig å lese det du skriver om Sveinung , jeg føler meg faktisk litt priveligert som har fått oppleve denne gamle stolte Havørnhannen. Det var utrolig å se en erfaren jeger gå direkte ned på byttet sitt med stor pressisjon. Hold oss oppdatert om Sveinung og hans etterkommere. Mvh. Øyvind Bjerkeseth.

  SvarSlett
 2. Your Affiliate Profit Machine is ready -

  And making profit with it is as easy as 1..2..3!

  Here's how it works...

  STEP 1. Choose which affiliate products the system will advertise
  STEP 2. Add push button traffic (it LITERALLY takes JUST 2 minutes)
  STEP 3. Watch the system explode your list and sell your affiliate products all by itself!

  Are you ready to make money automatically???

  Click here to start running the system

  SvarSlett